NAUČNICI DALI ODGOVOR: Da li su pušači zaista OTPORNIJI NA KORONU?

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Maj.2020, 16:00

NAUČNICI DALI ODGOVOR: Da li su pušači zaista OTPORNIJI NA KORONU?

Nova studija pobila je prethodne tvrdnje.

Naučnici su otkrili da pušenje povećava rizik od dobijanja korona virusa što osporava prethodne navode da se "pušači nisu zaražavali koronom".

Studija Imerijal koledža u Londonu pregledala je podatke 2,4 miliona Britanaca, od kojih je 11 odsto konzumiralo cigarete.

Rezultati studije su otkrili da pušači imaju 14 odsto veću šansu da će razviti simptome ukoliko se zaraze koronom, uključujući uporan kašalj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i visoku temperaturu - dva glavna simptoma korona virusa SARS-CoV-2.

Takođe je otkriveno da pušači imaju 50 odsto veću šansu da raviju i druge simptome kao što su dijareja, gubitak apetita i delirijum.

Ujedno, pušači koji su pozitivni imaju dvostruko veće šanse da završe u bolnici.

Veruje se i da se pušači lakše zaražavaju jer su izloženi većem riziku usled dodirivanja usta, kao i zbog činjenice da hemikalije iz cigareta oštećuju disajne puteve.

ANKSIOZNOST, NAPADI PANIKE I STRES: Evo kako da pobedite STRAH OD BOLESTI tokom pandemije korona virusa (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.