Izvor: B92, 01.Apr.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO POTVRDIO DA JE SFOR UHAPSIO MOMIRA NIKOLICA

Brisel, Hag -- NATO je potvrdio da su snage Sfora u BiH u ponedeljak uhapsile Momira Nikolica, bivseg pomocnika za bezbednost komandanta Bratunacke brigade Vojske Republike Srpske. Portparol NATO u Briselu rekao je da ce Nikolic biti prebacen u pritvor Haskog tribunala. On je dodao da je Nikolic uhapsen zbog zlocina pocinjenih na podrucju Srebrenice tokom 1995. Nikolic nije bio na javnim optuznicama Haskog tribunala.

Portparol Tuzilastva Haskog tribunala Florans Artman izjavila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da se Momir Nikolic nalazi na optuznici pod pecatom. To je novija optuznica, rekla je Florans Artman i dodala da ce optuznica biti otpecacena u utorak.

Nikolic je bio sef bezbednosti u Bratunackoj brigadi Drinskog korpusa VRS i cesto je pominjan na sudjenju komandantu Drinskog korpusa generalu Radislavu Krsticu, osudjenom za genocid nad muslimanima 1995. u Srebrenici. U spojenoj optuznici protiv oficira Drinskog korpusa, pukovnika Vidoja Blagojevica i potpukovnika Dragana Obrenovica i Dragana Jokica, Nikolic je imenovan kao ucesnik zajednickog zlocinackog poduhvata ciji cilj je bio deportacija zena i dece iz Srebrenice i ubistvo muskaraca i decaka u julu 1995, kada su snage VRS zauzele Srebrenicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.