Izvor: B92, 28.Dec.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO - MOGUCA IZMENA KUMANOVSKOG SPORAZUMA

NATO smatra da Vojno-tehnicki sporazum koji je u Kumanovu 1999. godine potpisao sa predstavnicima Vojske Jugoslavije nije nepromenljiv, vec se, naprotiv, u Briselu razmislja o izmenama, tako da bi do eventualnih promena moglo doci u dogledno vreme, pise "Glas javnosti". Prema recima zvanicnika NATO, koji su insistirali na anonimnosti, Brisel je stav o mogucim izmenama Kumanovskog sporazuma poceo da menja uporedo s promenom rezima u Beogradu, to jest posle odlaska s vlasti bivseg predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << SRJ Slobodana Milosevica.

Na pitanje u cijoj je nadleznosti pokretanje inicijative za promenu vojno-tehnickog sporazuma, briselski zvanicnici kazu da bi to trebalo da urade vlasti u Beogradu. "U Pristini deluje takozvana Zajednicka komisija za primenu Vojno-tehnickog sporazuma, preko koje se uspostavljaju svi kontakti i odvija saradnja izmedju vlasti SRJ i Kfora. Zahtev SRJ za izmenu sporazuma Briselu bi mogla da prosledi upravo ta komisija. Sledeci korak bile bi konsultacije u samom NATO koji bi za resavanje svakog pitanja prvo zatrazio savet zvanicnika Kfora koji su na terenu", naveo je izvor "Glasa javnosti".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.