NATAŠA JELA PLJESKAVICU I POKOSILA MALOG LUKU: Isplivali novi detalji TRAGIČNOG DOGAĐAJA KOD NOVOG SADA

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Nov.2023, 08:50

NATAŠA JELA PLJESKAVICU I POKOSILA MALOG LUKU: Isplivali novi detalji TRAGIČNOG DOGAĐAJA KOD NOVOG SADA

Suprug optužene se smejao na uviđaju.

Frapantno! Fotografija raspadnute pljeskavice na sedištu automobila optužene za smrt motocikliste Luke Jovovića (15) iz Ratkova najrečitije govori da je Nataša Anđelković (23) iz Ratkova jela roštilj za volanom kada je pokosila tinejdžera!

Automobil optužene je posle uviđaja zaplenjen i još uvek se nalazi u stanici policije, a mediji su došli u posed fotografije koja dokazuje da je optužena u trenutku izazivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << udesa umesto budnosti i opreza na drumu bila zaokupljena hranom.

 - Auto je godinu i po dana na placu policijske stanice jer sve što se nalazi u njemu može da posluži kao argument. Posle uviđaja ništa nije pomerano niti vađeno iz vozila baš iz tog razloga. Svi koji su se zatekli na mestu nezgode, od svedoka, ekipe Hitne pomoći do policajaca, koji su radili uviđaj bili su šokirani kada su videli da je na sedištu suvozača odložena raspakovana pljeskavica. Bili su zaprepašćeni saznanjem da je optužena Nataša jela roštilj u trenutku kada je trebalo da stane i propusti mog brata. Kada ga je pokosila, spustila je pljeskavicu na sedište, izašla iz vozila i pobegla u svoje dvorište preko puta mesta nesreće umesto da mu pomogne - kaže za medije Dijana Jovović, sestra nastradalog mladića.

Saobraćajna nesreća dogodila se 30. aprila 2022. godine, oko 21.30 sati, na izlazu iz sela Ratkovo prema Novom Sadu. Optužena nije propustila motociklistu koji je imao prvenstvo prolaza, a veštaci saobraćajne struke su utvrdili da nije zaustavila svoj "golf“, kako tvrdi, već da se kretala u trenutku udesa. Mladić je od siline udarca odleteo oko pet metara i preleteo preko krova automobila na drugu stranu kolovoza. Pao je u šiblje i tamo je ležao nepomično nekoliko minuta dok komšije nisu izašle napolje i pozvale Hitnu pomoć.

Svedoci su potvrdili da optužena i članovi njene porodice koji su izašli iz kuće na ulicu nisu pritekli Luki u pomoć.

- Njen suprug je u jednom momentu dobacio "da je majmun sam pao sa motora“. Posle je došao i Natašin otac, koji je govorio da treba da se pomogne, ali niko od njih nije prišao Luki. Zapravo, članovi njene porodice su bili oko Nataše i gledali su samo nju - izjavio je jedan svedok.

Rođak nastradalog je izjavio da se zatekao u blizini mesta nesreće neposredno posle teškog udesa.

- Izašao sam iz svog automobila i krenuo sam pešice prema mestu nezgode. Tada sam sreo supruga Nataše Anđelković koji me je pitao: "Je l’ ovo neki tvoj?“ i nogom pokazao u pravcu mladića koji je ležao - rekao je svedok u tužilaštvu tokom istrage, dok je drugi izjavio da je čuo da Nataša navodno pokušava da izbegne robiju.

- Siguran sam da je na ovom motoru koji je učestvovao u udesu osvetljenje bilo ispravno, postoje senzori da se svetlo automatski upali kada se uključi motor. Ja sam čuo da se po selu priča da je porodica Nataše Anđelković dala 12.000 evra advokatu i da joj je on obećao da će je spasti zatvora. Bar se ona navodno tako hvalila - naveo je meštanin Ratkova.  

Svedok: Muž optužene se smejao na uviđaju

Meštanin Ratkova koji se zatekao na mestu udesa neposredno posle nesreće potvrdio je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Somboru da su Nataša i članovi njene porodice prisustvovali uviđaju.

- Sećam se detalja da je njen suprug rekao da je čuo udarac. Naveo je da je mislio da ona zatvara vrata od auta i da će mu doneti pljeskavicu. Pritom se nasmejao, a jedan dečko koji se zatekao među okupljenima ga je pitao: „Kako možeš da se smeješ, kad povređeni može da strada?“ On je na to uzvratio: „Neće mu biti ništa.“

Na poslednjem pretresu, 24. oktobra ove godine, optužena i njen branilac su tražili izuzeće vršioca funkcije predsednika Osnovnog suda u Somboru Aleksandre Medurić Kalčan, koja vodi ovaj postupak.

Kako mediji saznaju, ovaj zahtev je odbijen jer je utvrđeno da je bio sračunat na odugovlačenje postupka. Odbrana optužene je na prethodnom pretresu insistirala da se odloži ispitivanje profesora Saobraćajnog fakulteta navodeći da su angažovali stručnog savetnika saobraćajne struke da mu postavlja pitanja, ali da je bio sprečen da dođe. Sada se očekuje da sudija zakaže novi termin i da se na narednom pretresu sasluša veštak koji treba da svedoči o tehničkoj ispravnosti vozila kojim je optužena udarila mladića.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.