Izvor: B92, 05.Nov.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NASTAVLJENE RESTRIKCIJE STRUJE

Jedan od nadleznih u Elektroprivredi Srbije, rekao je za Radio B92 da se i dalje iskljucuju po tri grupe potrosaca "zbog vrlo niske kote Dunava koja ugrozava rad termoagregata u termoelektrani "Nikola Tesla" A i B. Snaga koja se uvozi nadomescuje struju koja bi se proizvela u hidroelektrani "Djerdap 1", stoga jos uvek nema popravljanja situacije, saopsteno je Radiju B92.

Kako navode u Elektroprivredi Srbije, javna preduzeca za distribuciju elektricne energije na svojoj teritoriji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sama ce sprovoditi ogranicenja, kako bi se uklopila u predvidjeni obim ogranicenja, javlja Beta. EPS zbog smanjenje proizvodnje i dalje neovlasceno preuzima struju iz balkanske interkonekcije, ali u manjem obimu nego prethodih dana. U EPS-ovim termoelektranama u toku je remont cetiri velika bloka ukupne instalisane snage 1.240 megavata, sto je 32 odsto ukupnog kapaciteta EPS-ovih termoelektrana, bez Kosova. U EPS-u ocekuju da ce polovinom novembra, kada se zavrsi remont, i kada pocne najavljeni humanitarni uvoz struje, situacija sa snabdevanjem biti povoljnija nego danas.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.