NASTAVLJAMO DA JAČAMO NAŠE VEZE Putin moćnom porukom čestitao Dan nezavisnosti Lukašenku

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2022, 11:55

"NASTAVLJAMO DA JAČAMO NAŠE VEZE" Putin moćnom porukom čestitao Dan nezavisnosti Lukašenku

Predsednik Rusije je napomenuo da je 3. jul važan datum ne samo u istoriji Belorusije već i Rusije

Rusija i Belorusija će nastaviti da grade bilateralne veze, unapređuju institucije Saveza država i unapređuju integraciju u Evroaziji, poručio je predsednik Rusije Vladimir Putin u čestitki predsedniku Belorusije Aleksandru Lukašenkupovodom beloruskog državnog praznika, Dana nezavisnosti.

"Uspostavljanjem strateškog partnerstva i partnerstva u okviru >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Saveza, naše zemlje mogu da prevaziđu velike izazove i zaštite svoje interese na globalnoj sceni", napisao je Putin.

Putin kaže da je uveren da će zajedničkim radom nastaviti da jačaju konstruktivne bilateralne veze.

- Ojačaćemo institucije Saveza država i promovisaćemo evroazijske integracione procese. Naravno, ovo je u najboljem interesu Rusa i Belorusa. Od ključne je važnosti da narodi Rusije i Belorusije danas održavaju i jačaju veze prijateljstva i uzajamne pomoći - naveo je ruski predsednik.

.

- Naši bratski narodi, boreći se rame uz rame, dali su odlučujući doprinos pobedi nad nacizmom - istakao je Putin.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.