NASTAVLJAJU SE PREGOVORI VLASTI I OPOZICIJE: Danas o ulozi RTS, REM, finansiranju kampanja

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2019, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NASTAVLJAJU SE PREGOVORI VLASTI I OPOZICIJE: Danas o ulozi RTS, REM, finansiranju kampanja

Dijalog vlasti i opozicije o izbornim uslovima nastavljen je danas od 9 sati, i to prvom sesijom o medijima i ulozi RTS-a i REM-a.

U 11.30 razgovaraće se o edukaciji birača i biračkom spisku, a od 14.30 časova uslediće sesija o finansiranju političke kampanje.

Šefovi poslaničkig grupa imaće po pet minuta da iznesu svoja mišljenja o tim temama.

Juče je održan prvi dan pregovora. Sastanku je prisustvovala predsednica parlamenta Maja Gojković, poslanici >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović i Vladimir Orlić, Žarko Obradović iz SPS-a, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, predstavnici PUPS-a, kao i Branimir Jovanović, Milorad Mijatović i Nataša Mihailović iz SDPS-a.

Opoziciju su predstavljali lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić, koji je kazao da danas neće doći, potom predsednik LDP Čedomir Jovanović, lider Nove stranke Zoran Živković, predsednik Srpskog patriotskog saveza - SPAS Aleksandar Šapić, Tatjana Macura iz Stranke moderne Srbije kao i predstavnici Nove Srbije.

Dijalogu u Skupštini Srbije prisustvuju i izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević i Bojan Klačar iz CeSID-a.

Jučerašnje pregovore obeležio je i manji incident, kada su iz "Ne davimo Beograd" pokušali da uđu u zgradu Skupšine sa protestnim panoom.

BONUS VIDEO:

ČOVEKOV ŽIVOTNI VEK RASTE: Južnokorejke najdugovečnije, a Srbi će živeti KRAĆE od Hrvata (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.