Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Avg.2019, 08:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NASTAVLJAJU SA REHABILITACIJOM USTAŠTVA: Hrvati grade svetilište posvećeno Stepincu!

Crkva će biti na Trnjanskoj Savici

Kardinal Josip Bozanić i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sastali su se u utorak, a na sastanku je, između ostalog, dogovoreno potpisivanje predugovora za lokaciju izgradnje svetilišta posvećenom Alojziju Stepincu na Trnjanskoj Savici.

Time će se steći zakonski preduslovi za početak realizacije projekta gradnje crkve na Trnjanskoj Savici, koja je prva župa posvećena Alojziju Stepincu nakon njegove beatifikacije 2. oktobra >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 1998. godine - saopšteno je iz Zagrebacke nadbiskupije.

Bozanić i Bandić ujedno su pohvalili saradnju Grada i nadbiskupije u turističkoj sezoni, a istaknuta je dostupnost za posete i upoznavanje s važnim crkvenim objektima.

Pogledajte rezultate

Hteli sekirama protiv topova: Zašto je ova bitka SRPSKE VOJSKE posebna? (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.