Izvor: B92, 20.Jul.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NASTAVLJA SE STRAK GLADJU U GRACANICI

U Gracanici vise desetina bliskih srodnika kidnapovanih Srba cetvrti dan za redom strajkuje gladju. Jedan od njih Sasa Perinic, ciji je brat Ranko nestao jos 21. avgusta 1998, u izjavi za B92 kaze. 'Niko nam do sad nije dosao, niko nije ni voljan ocigledno da razgovara o nasim najmilijim. Cekamo, nadamo se da ce da proradi malo humanosti kod njih, da dodju da vide ove majke, bracu, sestre, zene, decu i da kazu nesto. Svakog dana je sve teze i teze, i svakim danom imamo sve vise intervencija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << doktora Doma zdravlja', rekao je Sasa Perinic za B92. Ljudi koji strajkuju gladju smesteni su u satoru nadomak sedista lokalne misije UN u Gracanici.

Predsednik Saveznog komiteta za Kosovo i Metohiju Momcilo Trajkovic posetio je u petak rodbinu kidnapovanih i nestalih u Gracanici. Trajkovic je, kako se navodi u saopstenju Komiteta, izrazio zabrinutost za zdravstveno stanje oko 60 najupornijih koji strajkuju gladju. On je apelovao na ucesnike protesta da prekinu strajk gladju, jer posledice mogu biti katasrofalne. Nakon sastanka, Trajkovic je obavestio predsednika Jugoslavije Vojislava Kostunicu o situaciji u Gracanici i zdravstvenom stanju strajkaca, kaze se u saopstenju, javlja Fonet.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.