NASTAVLJA SE ISTRAGA ZLOČINA KOJI JE POTRESAO CELU ZEMLJU Smrt Ivane (18) i dalje nerazrešena, postavlja se VAŽNO pitanje - Ubili je prijatelji Luna i Aleksandar?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2024, 10:40

NASTAVLJA SE ISTRAGA ZLOČINA KOJI JE POTRESAO CELU ZEMLJU Smrt Ivane (18) i dalje nerazrešena, postavlja se VAŽNO pitanje - Ubili je "prijatelji" Luna i Aleksandar?!

U početku se mislilo da je u pitanju nesreća

Holandska manekenka koja je još 2017. u Maleziji pala s balkona i poginula nakon seksa utroje s milionerom i njegovom suprugom možda je ubijena, piše Daily Mail.

Malezijske vlasti saopštile su da će se ove godine nastaviti istraga o smrti Ivane Smit, gotovo sedam godina nakon što je pronađena mrtva u Kuala Lumpuru.

U početku se verovalo da je 18-godišnjakinja slučajno pala s 20. sprata >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zgrade u Maleziji, i to s balkona sobe američkog milionera Aleksandra Amada Džonsona (45) i njegova supruge, modela Lune (32).

Istraga je prvotno utvrdila da je smrt u decembru 2017. bila "nesreća". Ipak dve godine kasnije otvorena je istraga sa sumnjom na nasilnu smrt, koja se nakon niza godina konačno pretvorila u sudsku raspravu koja će početi u oktobru ove godine.

A post shared by Ivana Smit (@ivana_smit)

Te večeri kada je poginula manekenka Ivana je otišla u stan bogatog američkog bračnog para. Aleksandar, koji je zaradio milione u kriptovalutama, i njegova supruga Luna rekli su policiji da su te večeri imali grupni seks s nesrećnom devojkom.

- Ivana je bila naša prijateljica i oboje smo imali seksualne odnose s njom - kazala je Luna i dodala kako im se Ivana u stanu pridružila svojevoljno. 

Policiji je američki bračni par rekao kako su spavali kada je devojka pala s balkona. Rekli su kako su mislili da je otišla iz stana. U njihovoj krvi nisu pronađeni tragovi droge, ipak u njihovom stanu pronađena je odeća holandske manekenke, što opovrgava priču da su mislili da je otišla iz stana.

Nezavisni istražitelji i porodica sumnjaju da je ubijena i ukazuju na brojne propuste u istrazi malezijske policije, na primer, da hotelska soba nije bila zapečaćena nakon slučaja i da je bračni par bez ikakvih problema napustio zemlju.

A post shared by Ivana Smit (@ivana_smit)

Holandski patolog Fran de Grut nakon obdukcije je za holandske medije zaključio da deo povreda ne odgovara povredama kakve se zadobijaju u padu s velike visine. Osim toga, na balkonu na kom je pronađena nije bilo puno krvi. Po tome je zaključio kako postoji mogućnost da je bila mrtva i pre samog pada.

- Nešto se dogodilo pre pada s balkona. Možda se okliznula, možda ju je neko udario u glavu. Takve modrice su moguće samo ako je osoba još živa - naglasio je. Komšije su svedočile kako se te večeri iz stana čula i svađa.

Porodica je podigla građansku tužbu protiv malezijske policije. Prvo ročište je zakazano za oktobar ove godine. U decembru 2023. apelovali su na malezijskog premijera da se lično angažuje oko slučaja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

MANEKENKA (18) UBIJENA? - Ivaninu smrt proglasili nesrećom, usledio obrt, POLICIJA pronašla nove TRAGOVE

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2024

Smatralo se da je smrt usledila nakon skoka sa terase, međutim na osnovu analize povreda sada postoji sumnja u rezultate prvobitne istrage...Malezijske vlasti saopštile su da će se ove godine nastaviti istraga o smrti Ivane Smit, gotovo sedam godina nakon što je pronađena mrtva u Kuala Lumpuru...Malezijske...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.