NASTAVLJA SE HAOS U HONG KONGU: Demonstranti bacali molotovljeve koktele! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Dec.2019, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NASTAVLJA SE HAOS U HONG KONGU: Demonstranti bacali molotovljeve koktele! (VIDEO)

Policija u Hong Kongu saopštila je danas da su demonstracije za vikend, najavljene kao mirni protest, sporadično prerasle u nerede jer su demonstranti bacali molotovljeve koktele i ispisivali grafite po zgradama vlade.

U protestu u nedelju, prema proceni policije, učestvovalo je 183.000 dok demonstranti tvrde da ih je bilo 800.000

"Iako je skup generalno protekao mirno, bilo je aktova kršenja javnog mira", saopštila je policija.

Kako je navedeno, neki demonstranti grafitima ispisali zidove Višeg suda, bacali molotovljeve koktele i zapalili vatru kod zgrade suda čime su oštetili državnu imovinu i doveli u pitanje duh vladavine zakona.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Molotovljevi kokteli na novim protestima u Hongkongu

Izvor: RTS, 09.Dec.2019

Demonstranti u Hongkongu su se vratili na ulice nakon ubedljive pobede opozicije na lokalnim izborima za članove okružnih veća. Prema proceni policije, na antivladinom protestu u nedelju bilo je 183.000 ljudi, a bilo je i nereda. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.