NASTAVLJA SE DIJALOG BEOGRADA I PRIŠTINE

Izvor: Kurir, 01.Dec.2011, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NASTAVLJA SE DIJALOG BEOGRADA I PRIŠTINE

Juče se u Briselu pregovaralo 12 sati

BRISEL - U Briselu će danas biti nastavljen dijalog delegacija Beograda i Prištine koje su juče, posle 12 sati razgovora, približile stavove o administrativnim prelazima, ali nisu došle do konkretnog dogovora.

Vođa beogradske delegacije Borislav Stefanović nakon razgovora je rekao da je "veći deo vremena" bio posvećen prelazima na administrativnoj liniji, a prištinska delegacija je postavljala maksimalističke zahteve. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

"Pokušali smo da prebrodimo razlike koje definitivno postoje između nas i Prištine, ali je prištinska delegacija stalno postavljala nove, maksimalističke zahteve", rekao je on.

Prema Stefanovićevim rečima, glavni problem je u tome što Priština insistira da se administrativni prelazi tretiraju kao državna granica, kao i omogućavanje regulisanja režima prelaska linije za Srbe koji žive na Kosovu i Metohiji, a imaju srpska dokumenta i tablice.

"Mislim da niko dosad nije pokušao da učini sve, kao što smo mi pokušali, ali je nemoguće da jedna strana dobije sve, a da druga izgubi sve", rekao je Stefanović i dodao: "Ko tako misli, taj se grdno vara."

Šef prištinske delegacije Edita Tahiri rekla je da se pitanje prelaza mora tretirati kao "integrisano upravljanje granicom u skladu sa evropskim nomama".

"Nismo postigli konkretne rezultate, ali smo razmenili ideje", rekla je Tahirijeva i dodala da će delegacije danas "dotaći i pitanje telekomunikacija".

Razgovori se nastavljaju danas pre podne.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.