NASTAVLJA DA PADA U ANKETAMA On pokušava da od Trampa preuzme vođstvo u trci za stranačku nominaciju, a ovaj njegov potez šokirao je sve

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Avg.2023, 20:31

NASTAVLJA DA PADA U ANKETAMA On pokušava da od Trampa preuzme vođstvo u trci za stranačku nominaciju, a ovaj njegov potez šokirao je sve

Sprema se promena izborne taktike

Republikanski predsednički kandidat i guverner Floride Ron DeSantis otpustio je šeficu kampanje u pokušaju da od Donalda Trumpa preuzme vođstvo u trci za stranačku nominaciju, objavio je njegov pomoćnik.

Genera Pek, dugogodišnja DeSantisova pomoćnica koja je postala šefica kampanje kad je guverner u maju najavio svoju kandidaturu, biće zamenjena Džejmsom Uthmeirom, drugim bliskim savetnikom, rekao je komunikacijski >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << direktor kampanje Anru Romeo.

Pek je smenjena četiri dana nakon što je Robert Bigelov, najveći pojedinačni donator DeSantisove kampanje, izjavio da više neće davati novac ako guverner ne promeni pristup jer "ekstremizmom neće biti izabran". Bigelov je nazvao Pek "vrlo dobrom menadžerkom kampanje", ali rekao joj je da DeSantis mora biti umereniji.

DeSantis je na drugom mestu u trci za republikansku nominaciju, nakon koje će uslediti suočavanje s demokratskim predsednikom Džoom Bajdenom na izborima u novembru 2024., ali popularnost u anketama pada mu već mesecima.

Prema poslednjim anketama Rojtersa i Ipsosa, DeSantisa podržava tek 13 posto, a Trampa 47 posto republikanskih birača. S obzirom na to da nastavlja da pada u anketama, a novac se topi brže od očekivanog, DeSantis je proteklih meseci pod rastućim pritiskom donatora da promeni izbornu taktiku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.