NASTAVAK SUĐENJA KLANU VELJE NEVOLJE: Evo ko će danas izaći pred sudiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2023, 07:41

NASTAVAK SUĐENJA KLANU VELJE NEVOLJE: Evo ko će danas izaći pred sudiju

Organizovanoj kriminlanog grupi se sudi za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito nošenje i držanje oružja, otmice i silovanje.

U Specijalnom sudu u Beogradu danas bi trebalo da se nastavi suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici se potvrđenom optužnicom terete za najteža krivična dela među kojima je i sedam ubistava

Na današnjem suđenju trebalo bi da bude ispitan oštećeni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << I.S. 

U dosadašnjem toku suđenja iskaze su dali okrivljeni-saradnici Bojan Hrvatin, Srđan Lalić i Nikola Spasojević i ispričali svoja saznjanja o krivičnim delima koja su, kako se sumnja izvršili pripadnici ove grupe.

Hrvatin se nagodio sa tužilaštvom da za kaznu zatvora od 15 godina svedoči protiv pripadnika grupe, Spasojević za kaznu zatvora od 14 godina, a Lalić za 18 godina

Branioci optuženih su nakon svedočenja okrivljenih-saradnika početkom maja tražili izuzeće predsednika Višeg suda u Beogradu, koji je Apelacioni sud odbacio s obzirom da Aleksandar Stepanović više nije predsednik tog suda. 

Tražili su izuzeće sudakog veća i tužilaca koji postupaju u ovom predmetu, kao i Glavnog tužioca za organizovani kriminal.

Svi zahtevi su odbijeni, a kako je obrazložio Apelacioni sud odbijeni su  jer razlozi koji su istaknuti ne predstavlljaju razoge za izuzeće već se odnose na upravljanje postupkom. 

Organizovanoj kriminlanog grupi se sudi za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito nošenje i držanje oružja, otmice i silovanje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Nastavak suđenja Belivuku: Čitao transkripte sa ročišta i govorio da li je svedok lagao ili ne

Izvor: Radio 021, 20.Jun.2023

Posle više od mesec dana pauze nastavljeno je suđenje Belivukovom klanu za sedam teških ubistava, otmice, silovanje, mučenje, prodaju droge i nedozvoljeno nošenje oružja.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.