NASTAVAK SUĐENJA BIVŠIM DEBEOVCIMA

Izvor: Kurir, 26.Jan.2011, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NASTAVAK SUĐENJA BIVŠIM DEBEOVCIMA

BEOGRAD - Suđenje bivšem načelniku beogradskog centra Državne bezbednosti Milanu Radonjiću i dvojici saradnika zbog optužbi da su pomagali u pokušaju ubistva lidera SPO Vuka Draškovića 2000. godine u Budvi biće nastavljeno u četvrtak Višem sudu u Beogradu.

Planirano je saslušanje svedoka iz DB Radovana Božovića i Đorđa Stevanova.

Osim Radonjića, optuženi su bivši načelnici za unutrašnji i spoljni ekstremizam u beogradskom centru DB Stevan Basta i Ratko >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Romić.

Ovo suđenje bilo je privedeno kraju 2009. godine, ali je ponovo počelo u novembru 2010. godine, zbog promene veća, nakon opšteg izbora sudija.

Radonjić, Basta i Romić odbacuju kao sramne i lažne navode optužnice od početka postupka, tvrdeći da su svoje zadatke izvršavali po pravilima službe.

Prema optužnici, Basta i Romić su, po naređenju Radonjića, pratili Draškovića i slikali njegovu kuću u Budvi, a zatim te fotografije predali bivšem načelniku DB Radomiru Markoviću, koji je postupao po nalogu tadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića.

Marković je, navodi se u optužnici, sporne fotografije predao neposrednim izvršiocima pokušaja ubistva Draškovića, koji su zbog toga pravosnažno osuđeni pred Specijalnim sudom na višedecenijske kazne zatvora.

Radonjić, Basta i Romić brane se sa slobode.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.