Izvor: B92, 14.Apr.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NASTAVAK SUDJENJA NEBOJSI RANISAVLJEVICU

Bijelo Polje -- Krivicno vece Viseg suda u Bijelom Polju nastavice u ponedeljak sudjenje Nebojsi Ranisavljevicu iz Despotovca, optuzenom da je ucestvovao u otmici i likvidaciji devetnaestoro putnika iz voza na stanici Strpci.

Sudjenje Ranisavljevicu pocelo je 4. maja 1998. godine pred istim krivicnim vecem, a vise puta je prekidano i odlagano zbog izvodjenja dokaza u vidu saslusanja svedoka i vrsenja rekonstrukcije, a zadnje rociste odrzano je 19. maja 2002. godine. Tokom dosadasnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sudjenja Ranisavljevic je tvrdio pred sudom da nije ucestvovao u otmici i likvidaciji putnika iz voza, isticuci da je njegova izjava o ucescu, data tokom istrage, iznudjena od sluzbe Drzavne bezbednosti Crne Gore "raznim torturama". Ranisavljevic se nalazi u pritvoru od 19. oktobra 1996. godine, a od 18. marta ove godine, kako je u subotu agenciji Beta rekao predsednik viseg suda Vukoman Golubovic, Ranisavljevic strajkuje gladju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.