Izvor: B92, 24.Dec.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NASTAVAK RAZGOVORA EKSPERATA U CETVRTAK

Beograd, Podgorica -- Eksperti koji su u ponedeljak poceli da razmatraju predloge za reformu federacije i za redefinisanje odnosa Srbije i Crne Gore, sastace se ponovo u cetvrtak u Podgorici. U Palati federacije su odrzani sastanci tri ekspertske grupe - za ustavnopravna pitanja, za ekonomske odnose i za spoljnu politiku i bezbednost. Ocenjujuci prvi radni susret eksperata, potpredsednik Narodne stranke Predrag Drecun, koji u radu eksperske grupe ucestvuje u ime SRJ, u izjavi za B92 kaze: >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "O detaljima sadrzaja razgovora je jos rano govoriti, a mogu reci okvirno da se razgovara o sadrzaju federacije kao jednoj opciji, a i razmatraju se posledice nestanka federacije. Ekspertski posao je da se kvalifikuju i kvantifikuju te dvije mogucnosti, a ne da se iznose vrednosni sudovi, a u cetvrtak cemo kao ekspertska grupa imati celinu te slike i drugom polovinom te price".

Ministar inostranih poslova Crne Gore Branko Lukovac clan je ekspertske grupe za spoljnu politiku i bezbednost. U izjavi za crnogorsku televiziju, Lukovac kaze da je jos rano govoriti o efektima razgovora: "U ovom casu bi se moglo reci da je taj rad, po svim informacijama koje su date, posvecen pitanjima buducih odnosa Crne Gore i Srbije, da su iznijeti razlozi za jednu ili drugu opciju, medjutim, taj rad jos nije okoncan i nije sasvim izvjesno da li ce taj rad biti okoncan i na sledecem sastanku u Podgorici". Govoreci o predstavnicima Evropske unije koji su prisustvovali sastancima, Lukovac kaze: "Oni nijesu uzimali ucesce u diskusiji, ali su u skladu sa dogovorom pratili rad sastanaka sa namerom da, ukoliko se od njih bude trazilo, pruze i dobre usluge.

Sve u svemu, ja bih rekao da su nasi eksperti pokazali visok stepen pripremljenosti i pruzili dosta sadrzajne argumente i obrazlozenja za onu koncepciju buducih odnosa kakva je iznijeta u prijedlozima Crne Gore".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.