Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2024, 09:06

NASTAVAK KONSULTACIJA O MANDATARU: Kod predsednika Vučića danas predstavnici izborne liste "Mi-glas iz naroda"

Početak najavljen za 8.30 časova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je na današnje konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade predstavnike izborne liste "Mi-glas iz naroda, prof.dr. Branimir Nestorović".

Početak konsultacija najavljen je za 8.30 sati, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, najavljeno je iz pres službe predsednika Srbije.

Vučić je započeo konsultacije o mandataru za sastav nove >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vlade u ponedeljak, 26. februara, razgovorima sa predstavnicima liste "Politička borba Albanaca se nastavlja-Šaip Kamberi" i "Ruska stranka-Slobodan Nikolić".

Narednog dana obavio je razgovore s predstavnicima liste Saveza vojvođanskih Mađara, kao i s predstavnicima liste "Usame Zukorlić- Ujedinjeni za pravdu-Stranka pravde i pomirenja-Bošnjaci Sandžaka-Tomislav Žigmanov-Demokratski savez Hrvata u Vojvodini".

Predsednik predlaže Skupštini kandidata za predsednika vlade pošto sasluša mišljenje predstavnika izabranih izbornih lista i predlaže onog kandidata koji može da obezbedi većinu za izbor vlade.

Posle izbora 17. decembra, ukupno je 10 izbornih lista prešlo cenzus.

Tanjug

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.