NASTAVAK BORBE S PANDEMIJOM: Srbija donirala još 100.000 evra za razvoj vakcine protiv korone

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jun.2020, 19:32

NASTAVAK BORBE S PANDEMIJOM: Srbija donirala još 100.000 evra za razvoj vakcine protiv korone

Donaciju je u ime Vlade Srbije najavila ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović na današnjem video samitu pod nazivom "Globalni cilj: Ujedinjeni za našu budućnost"

Na zajednički poziv predsednika Evropske komisije Ursule fon der Lajen i organizacije Global citizen, Vlada Republike Srbije donira dodatnih 100.000 evra za istraživanje i razvoj vakcine protiv Kovid-19.

 koji je inicirala predsednik EK Fon der Lajen.

Joksimović je tom prilikom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << podsetila da nakon nepuna 2 meseca od izuzetno uspešne međunarodne donatorske konferencije koja je održana 4. maja u okviru Globalnog odgovora na korona virus, kada je Srbija donirala 2 miliona evra za razvoj vakcine, danas najavljujemo dodatnu pomoć u iznosu od 100.000 evra, saopštilo je resorno ministarstvo.

- U prethodnom periodu smo mnogo radili na oporavku naših privreda i na tome da osiguramo bezbednost naših građana. Posmatrajući stanje širom sveta, vidimo da ova pandemija nažalost nije blizu kraja, te je od ključnog značaja da ostanemo fokusirani i posvećeni - rekla je Joksimović.

Ona je naglasila da nas napori poput globalne kampanje "Ujedinjeni za našu budućnost" kojoj se Srbija pridružila, podsećaju da nismo sami u toj borbi i da smo zajedno jači.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.