NAŠLI SE POD AZERBEJDŽANSKOM PALJBOM! Jermenija pokušava da prebaci ranjene francuske novinare u Jerevan

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Okt.2020, 10:10

NAŠLI SE POD AZERBEJDŽANSKOM PALJBOM! Jermenija pokušava da prebaci ranjene francuske novinare u Jerevan

Dan ranije, Ujedinjeni jermenski informativni centar saopštio je da su se novinari francuskog lista "Mond" našli pod azerbejdžanskom paljbom u gradu Martuni u Nagorno-Karabahu.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Jermenije Ana Nagdala saopštila je da se radi na prebacivanju francuskih novinara, koji su juče ranjeni tokom borbi u Nagorno-Karabahu, u Jerevan.

- Radi se na tome da se ranjeni francuski novinari prebace u Jerevan - saopštila je portparolka, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ne navodeći druge detalje.

U napadu su ranjena dva novinara, a prevezeni su u gradsku bolnicu. Kasnije je francuski predsednik Emanuel Makron izjavio da će po novinare lista "Mond" biti poslat avion kojim će biti prebačeni u Francusku.

Kasnije je glavni urednik ruske televizije "Dožd" Tihob Dzjadko javio da se pod paljbom u našao i njegov zamenik Dmitrij Jelovski.

Sa svoje strane, portparolka Ministarstva spoljnih poslova Jermenije Ana Nagdaljan saopštila je da je oko dvesta stranih novinara iz više od 50 stranih medija akreditovano za izveštavanje o događajima u zoni sukoba u Karabahu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.