NASILJE VODI PODELI KOSOVA

Izvor: Kurir, 23.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NASILJE VODI PODELI KOSOVA

LONDON - Ministar spoljnih poslova Slovenije Dimitrij Rupel izjavio je da neprijateljstvo između Srba i kosovskih Albanaca može da dovede do de fakto podele Kosova posle očekivanog proglašenja nezavisnosti te srpske pokrajine sledeće godine.

- To je rizik, to je veoma ozbiljno - rekao je u intervjuu za londonski Fajnenšel tajmsu šef diplomatije Slovenije, koja će preuzeti predsedavanje Evropskoj uniji 12. januara 2008. godine. Kako je rekao: - Kosovo bi moglo da bude najveći izazov >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << slovenačkog predsedavanja EU.

Upitan da li bi napetost između Srba i kosovskih Albanaca mogla da vodi izbijanju nasilja, Rupel je odgovorio da ne veruje da bi kosovska strana mogla da izazove nasilje, jer „ima previše toga da izgubi“.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.