NAŠ ANĐEO JE TEK POČEO DA ŽIVI, SMRTNA KAZNA KAD MORAM NA GROBLJE DA MU IDEM Deka poginulog Stefana u šoku nakon smanjene kazne Galiću

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2023, 13:15

"NAŠ ANĐEO JE TEK POČEO DA ŽIVI, SMRTNA KAZNA KAD MORAM NA GROBLJE DA MU IDEM" Deka poginulog Stefana u šoku nakon smanjene kazne Galiću

Vozaču koji je pokosio malog Stefana na Karaburmi smanjena je kazna.

Slobodan Balić, deda poginulog dečaka Stefana Balića (9) koji je nastradao u stravičnoj saobraćajnoj nesreći pre dve godine na Karaburmi, sada je za Kurir rekao "da ne može da veruje da je Apelacioni sud u Beogradu smanjio kaznu Lazaru Galiću koji je na pešačkom pokupio njegovog mezimca".

Podsetimo, Apelacioni sud u Beogradu smanjio je kaznu zatvora za okrivljenog Lazara Galića >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kog je Prvi sud u Beogradu prvostepeno osudio na maksimalnu kaznu zatvora u trajanju od 10 godina. Neutešni deda ovim povodom naveo je da njegovog unuka sada ništa ne može da vrati, ali da mu duguju da njegov ubica dobije zasluženu kaznu.

- Blago je reći da sam se šokirao kad sam čuo da je kazna smanjena! Kako je moguće da se smanji kazna za nekog ko je dugogodišnji povratnik u istom krivičnom delu zbog kog sam i ja izgubio unuka kome sada sa strahom idem na groblje da zapalim sveću - kaže deda i dodaje:

- Kao da idem na streljanje i na smrtnu kaznu kad moram da odem na groblje. Zašto tamo leži naš anđeo koji je tek počeo da živi. Mi kao porodica nismo živi od kad se to dogodilo, posećujem psihijatra svakih 20 dana da bi mogao normalno da funkcionišem.

On je dodao i da apeluje na sve da se zakon promeni, a ne "da se smanjuje i olakšava život nekome ko je nesavestan".

- Veoma je teško prihvatiti činjenicu da Stefana nema, ali smatram da Galić treba da odgovara jer je do sada već imao saobraćajnih prekršaja, a ono najvažnije jeste da je pobegao kada je na pešačkom udario moju decu. Nije stao da im pomogne, možda ne bi ni znao kako da im pruži pomoć, ali sama činjenica da je ostao bila bi makar ljudska - potresnim glasom kaže deda nastardalog dečaka koji je u trenutku nesreće prelazio pešački prelaz sa ocem i mlađim bratom.

Nesreća se dogodila 17. jula 2021. u beogradskom naselju Karaburma kada je Lazar Galić preticao autobus koji je pristigao na stajalište u Ulici Marijane Gregoran i tada direktno kolima marke "sitroen c5" nalateo na Stefana Balića koji je prelazio ulicu na pešačkom prelazu zajedno sa ocem i bratom. Nakon silovitog udarca deca su odletela na dve različite strane, a njihov otac, inače, lekar Hitne pomoći pokušao je da pomogne svojim naslednicima zajedno sa očevicima jezive nesreće.

Okrivljeni Galić je nakon nesreće pobegao i parkirao se u susednoj ulici i posmatrao dramu koja je trajala satima, a zatim peške otišao kući koja se nalazi nedaleko od mesta nesreće. Uhapšen je nakon nesreće, ali ubrzo i pušten što je izazvalo veliku pažnju javnosti koja se tim dana okupila na mesto nesreće i protestvovala. Vraćan je u pritvor u kom se i sada nalazi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.