NARODNI POSLANIK BORIS BURSAĆ: Ženski sport popravlja ugled Srbije u celom svetu

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2021, 20:30

NARODNI POSLANIK BORIS BURSAĆ: Ženski sport popravlja ugled Srbije u celom svetu

Cilj Instituta je da se što više devojčica uključi u ovu sjajnu ideju, kako bi u budućnosti naša zemlja osvajala što više medalja u ženskom sportu

Narodni poslanik Boris Bursać izjavio je da ženski sport ima ogroman značaj i u velikoj meri popravlja ugled Srbije kako u Evropi tako i u celom svetu.

- Moram priznati da mi je pripala velika čast kada me je naša proslavljena selektorka Marina Maljković pozvala da podržim ideju o promociji ženskog sporta u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Srbiji. Kao neko ko se dugo bavio košarkom i ko je imao tu čast da sarađuje sa Marinom, moram reći da ne postoji odgovornija, upornija i kvalifikovanija osoba od nje, samim tim ne sumnjam da će uz našu podršku uspeti da sprovede ideju o Institutu za ženski sport u delo - rekao je Bursać.

On je koncizno istakao šta je svrha celog projekta.

- Cilj Instituta je vrlo jasan - da se što više devojčica uključi u ovu sjajnu ideju, da se, dakle, besplatno bave sportom i da kao rezultat toga Srbija u budućnosti uzima što više medalja u ženskom sportu. Ovde se na radi samo o košarci, već će biti uključeni i stručnjaci iz drugih sportova poput rukometa, karatea, streljaštva, odbojke, ritmičke gimnastike...

Naravno, jasno je da bez podrške države ovakav sistemski pristup razvoju ženskog sporta, i sporta uopšte, ne bi bio moguć.

- Moram ovom prilikom napomenuti da država Srbija na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i u ovim kriznim vremenima ulaže ogorman novac kako bi pomogla sistemu sporta i time daje jasan odgovor i rešenje za ogroman izazov s kojim se sport sada suočava na globalnom nivou. Na ovaj način, država pokazuje da je finansijski stabilna i da ogroman značaj daje sistemu sporta. Što se tiče projekta Instituta za ženski sport premijerka Ana Brnabić je jasno stavila do znanja pa će Vlada podržati ovaj projekat i složio bih se ovom prilikom sa premijerkom, koja kaže da na nama ostaje samo da ovaj projektat podržimo, promovišemo i damo mu vetar u leđa - ističe poslanik Bursać.

Akcija je već počela, a prvi na spisku gradova bio je Požarevac.

- Danas sam sa Marinom i sjajnom ekipom sa Instituta posetio Požarevac gde smo uz prisustvo gradonačelnika Požarevca i moje koleginice Ane Miljanić počeli sa popularizacijom ženskog sporta i iskreno se nadam da će se ova ideja ubrzo zaživeti i u ostalim delovima Srbije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.