NAREĐENJA NAŠIH SAVEZNIKA SU JASNA I DIREKTNA Haradinaj se HITNO oglasio pa oštro upozorio Kurtija

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jul.2023, 21:49

"NAREĐENJA NAŠIH SAVEZNIKA SU JASNA I DIREKTNA" Haradinaj se HITNO oglasio pa oštro upozorio Kurtija

Ozbiljna upozorenja Ramuša Haradinaja.

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj kaže da je krajnje vreme da takozvani premijer Aljbin Kurti pravilno pročita naređenja međunarodnih prijatelja lažne države Kosovo.

Haradinaj je ovo izjavio nakon što je američki izaslanik Gabrijel Eskobar podneo izveštaj Kongresu o situaciji na Zapadnom Balkanu, uključujući Kosovo.

- Krajnje je vreme da Kurti ispravno pročita naredbe nepokolebljivih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prijatelja Kosova, Komiteta Predstavničkog doma za spoljne odnose, ponuđene uz ljubaznost i razumevanje saveznika i partnera u poslednjem Eskobarovom svedočenju - naveo je Haradinaj na Fejsbuku.

On je rekao i da je krajnje vreme da Kurti napusti napete teme.

- Krajnje je vreme da Kurti napusti napete i destruktivne teme, gde jesu i biće lideri poput Dodika i Vučića. Sjedinjene Američke Države i njihovi kreatori politike još jednom ohrabruju Kosovo da se drži svojih obaveza, da utre put za međunarodnu afirmaciju, za članstvo u međunarodnim organizacijama, za kampanju globalnog priznanja, za napredak u evropskim integracijama i socijalnom i ekonomskom razvoju, za odlučnost u procesu puta ka NATO i EU - rekao je Haradinaj.

Haradinaj je na kraju poručio da Kosovo nema vremena za gubljenje kada su naređenja i očekivanja našeg saveznika jasna i direktna.

- Kosovo ima obavezu da učini svoj deo posla i da prigrli bezrezervnu podršku SAD i njenih saveznika u zatvaranju pukotina i puteva mešanja Rusije i Kine u regionu Zapadnog Balkana. Kurti možda ima svoj tempo i vreme, ali Kosovo nema vremena za gubljenje, posebno kada su naređenja i očekivanja našeg saveznika jasna i direktna - rekao je Haradinaj.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.