NAREĐENA EVAKUACIJA U KALIFORNIJI: Proglašena vanredna situacija! Vatrena stihija guta sve pred sobom (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Avg.2020, 20:55

NAREĐENA EVAKUACIJA U KALIFORNIJI: Proglašena vanredna situacija! Vatrena stihija guta sve pred sobom (VIDEO)

Zbog požara došlo je do nestanka struje

Na severu Kalifornije od ponedeljka gori na desetine požara, koji su izbili i rasplamsali se zbog velikog toplotnog talasa i jakih vetrova.

Zbog požara, koji su podeljeni u tri zone, izdata je naredba o evakuaciji stanovništva u pojedinim područjima, dok je guverner Kalifornije Gavin Njusom juče proglasio vanrednu situaciju na teritoriji čitave države.

Najmanje 33 požara zahvatila su više od 141.000 ari zemljišta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u severnom delu Kalifornije, a najveći među njima podeljeni su u tri zone.

Jedna zona obuhvata okruge Napa, Sonoma i Solano, u kojima gori osam velikih požara koji se rasprostiru na preko 46.000 ari zemljišta. Tu spada i grad Vakavil, u kojem je proglašen crveni alarm, a evakuacija stanovništva je u toku.

Okrug Santa Klara čini drugu zonu požara, koji su zahvatili oko 85.000 ari zemljišta. U ovom okrugu gori 20 požara, u kojima su najmanje dva vatrogasca povređena.

Treća zona obuhvata okruge San Mateo i Santa Kruz, u kojima gori pet požara na površini od 10.000 ari. Oko 600 vatrogasaca i sedam helikoptera uključeno je u gašenje požara. Tri osobe koje su među prvima angažovane u ovoj akciji su povređene.

, koja je i namerno isključena kako bi se sprečilo dalje širenje vatre, dok se elektroenergetska mreža bori da održi korak sa potražnjom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.