Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Nov.2023, 22:39

NAREDBA JE IZDATA! Si Đinping pozvao na ubrzanje, posle OVOGA ništa neće BITI ISTO

Kineski predsednik Si Đinping naredio je da se ubrza integracijski razvoj delte reke Jangce.

Si Đinping je podsetio na posebnu ulogu delte Jangcea u kineskoj modernizaciji.

Kineski predsednik Si Đinping naredio je da se ubrza integracijski razvoj delte reke Jangce.

Prema informativnoj službi mobilne aplikacije „Rusija-Kina: glavna stvar“ , naredba je data tokom sastanka u Šangaju sa rukovodstvom metropole, kao i vlastima susednih provincija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Đangsu, Džeđijang i Anhui. .

On je pozvao na jačanje međuregionalne saradnje u naučnim, tehničkim i industrijskim inovacijama, uklanjanje međuregionalnih administrativnih barijera i povećanje stepena institucionalne otvorenosti. Istovremeno, razvoj Šangajske megaaglomeracije ne bi trebalo da šteti životnoj sredini.

Delta Jangcea, dimenzija 200 puta 300 kilometara, pokriva četrdesetak gradova u tri provincije i centralnu metropolu sa ukupnom populacijom od skoro sto miliona ljudi. Kineske vlasti ih ujedinjuju u megaaglomeraciju više od 10 godina. Ona igra ključnu ulogu u ekonomskom pojasu reke Jangce, koji ujedinjuje 9 regiona sa ukupnom populacijom od 600 miliona ljudi i 40 odsto učešća u nacionalnom BDP-u.

Osnovna ideja je da se svim gradovima koji učestvuju u megaprojektu olakša pristup mogućnostima Šangaja, najveće svetske luke i poslovne prestonice Azije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.