NARANDŽASTI METEO ALARM U SRBIJI, POTREBAN OPREZ! RHMZ upozorava: Jak pljusak sa grmljavinom sručiće se na Beograd!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Maj.2023, 08:02

NARANDŽASTI METEO ALARM U SRBIJI, POTREBAN OPREZ! RHMZ upozorava: Jak pljusak sa grmljavinom sručiće se na Beograd!

Vremenska prognoza za današnji dan.

U Srbiji će danas biti promenljivo vreme, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Lokalno se očekuju obilniji i jači pljuskovi sa grmljavinom i gradom. Vetar slab do umeren, severni, u zoni pljuskova ponegde i jak. Najniža temperatura od 10 do 15, a najviša od 21 do 26 stepeni.

U Beogradu će biti nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom. Najniža temperatura >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << oko 15, a najviša oko 23 stepena.

RHMZ upozorava na pojavu jakih pljuskova sa grmljavinom i gradom.

- Plјuskovi i grmlјavina koji se na području Srbije očekuju do kraja meseca, ali i početkom juna lokalno će biti izraženiji uz pojavu grada i sa velikom dnevnom količinom padavina, od 20 do 50 mm (u zoni najintenzivnijih plјuskova), a lokalno i više - upozorava RHMZ.

Do kraja meseca nestabilno.

Narandžasti meteo alarm na snazi je gotovo na celoj teritoriji Srbije, izuzev Kosova i Metohije, gde je upaljeno žuto upozorenje. Meteo alarm je na snazi zbog kiše i grmljavine.

Narandžasto upozorenje znači da je vreme opasno.

- Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe - objavljeno je na zvaničnom sajtu RHMZ.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ponovo haos, stiglo još jedno upozorenje: Srbija na "udaru", poznato i do kada

Izvor: B92, 27.Maj.2023

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se u Srbiji od danas do 2. juna očekuje lokalna pojava jakih pljuskova sa grmljavinom i gradom...Pljuskovi i grmljavina koji se na području Srbije očekuju do kraja meseca, ali i početkom juna, lokalno će biti izraženiji uz pojavu grada i sa velikom...

Nastavak na B92...

Sutra oblačno i nestabilno vreme, popodne pljuskovi i grmljavina

Izvor: Beta, 27.Maj.2023

U Srbiji će sutra biti nestabilno vreme, pljuskovima i grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.Jutarnja temperatura od 10 do 15, a najviša od 21 do 25 stepeni.Vetar slab do umeren, severni, u zoni pljuskova kratkotrajno i jak olujni.U Beogradu će biti promenljivo i nestabilno,...

Nastavak na Beta...

Snažno nevreme pogodilo Beograd: Tukao grad praćen grmljavinom i jakim vetrom

Izvor: B92, 27.Maj.2023

Jako nevreme pogodilo je ovog poslepodneva, oko 16.45 sati, srpsku prestonicu.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.