NAPUŠTA ĐILASA: Bojan Pajtić pravi svoju stranku

Izvor: Kurir, 14.Sep.2013, 07:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAPUŠTA ĐILASA: Bojan Pajtić pravi svoju stranku

Predsednik vojvođanske vlade već izvesno vreme distancira se od Đilasa, pa tako lider DS nije ni znao za sastanak s Dinkićem

BEOGRAD - Sad kreće borba za cenzus.

Bojan Pajtić, predsednik vojvođanske vlade i zamenik predsednika DS, planira da napravi svoju stranku, saznaje Kurir. Pajtić, svestan da DS gubi svoje glasačko telo i da do preko potrebnih reformi u stranci neće doći, prelomio je i rešio da osnuje svoju stranku, tvrdi u razgovoru za Kurir >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << jedan od prijatelja i bliski saradnik prvog čoveka Vlade Vojvodine.

Čekao rasplet  u DS

- Podržavao sam Đilasa, verovao sam u njega, nemam ni sada ništa lično protiv njega, ali s stranka s njim na čelu ide u propast - rekao je Pajtić prijatelju. Naš izvor smatra da će Pajtić sa sobom povući veliki broj članova DS, da je o tome već razgovarao sa strancima koji imaju razumevanja za njegovu ideju

- U rat između Đilasa i starog rukovodstva stranke Pajtić se nije mešao, držao se po strani i čekao razvoj situacije, i sad je odlučio da ode. Svestan je koliku podršku uživa u Vojvodini i da je kao takav prihvatljiv većini stranaka za koalicionog partnera.

Inače, Pajtić se već izvesno vreme distancira od samog Đilasa. Nedavno je u Novom Sadu, u stranačkim prostorijama DS, ugostio Mlađana Dinkića, kada su saopštili da će te dve stranke nastupiti zajedno na lokalnim izborima u Vrbasu, iako je lider DS pre samo nekoliko meseci rekao da „nikad više neće zajedno s Dinkićem“.

Ko će koga zapamtiti

Iako mediji navode da je prvi čovek demokrata unapred bio obavešten o pomenutom susretu, istina je da je lider DS za sastanak saznao tek pošto je održan!

- Đilas nije bio obavešten da su Pajtić i Dinkić ugovorili sastanak. Kad je saznao, potpuno je pobesneo! Urlao je u kabinetu i pričao da će ga Pajtić zapamtiti!

Demokrate bez šest poslanika?

Kako saznaje Kurir, neće samo Pajtić sa svojom novom strankom oslabiti DS. U poslaničkom klubu uveliko se priča da im je iz centrale javljeno da će uskoro funkcionisati u krnjem sastavu, odnosno, da više neće moći da računaju na čak šestoro svojih kolega. Jelena Trivan i Vesna Marjanović idu u Građansku inicijativu, o čemu smo već pisali, a zasad je nepoznato gde će preostalih četvoro poslanika DS završiti.

Još mi taj andrak fali

Pajtić kaže da ne osniva svoju stranku i da je šefa unapred obavestio o susretu sa Dinkićem i o tome da URS bude na listi DS.

- Ne osnivam svoju stranku, još mi taj andrak fali - poručio je Pajtić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.