NAPREDUJU RADOVI NA DOGRADNJI VRTIĆA U KOVILJU! Gradonačelnik Đurić: Ovde je urađeno mnogo toga, ali nećemo tu stati! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Mar.2023, 10:08

NAPREDUJU RADOVI NA DOGRADNJI VRTIĆA U KOVILJU! Gradonačelnik Đurić: "Ovde je urađeno mnogo toga, ali nećemo tu stati!" (FOTO)

Ukupna vrednost projekta je 140 miliona dinara.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišao je vrtić "Neven" PU "Radosno detinjstvo" u Kovilju gde se izvode radovi na dogradnji objekta. Za potrebe te Predškolske ustanove, uz postojeći, dograđuje se objekat, bruto površine dograđenog dela 600 m2.

- Trenutno je u ovom objektu upisano 254 dece, u 10 grupa. Okončanjem radova vrtić će dobiti četiri nove sobe, dve na prizemlju i dve na spratu, sa toaletima, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << čime će se steći uslov da bude upisano još 90 dece. Na samom kraju 2021. otvoren je nov, moderan vrtić na Klisi, prošle godine dva nova - na Sajlovu i Veterniku, a do kraja ove, dobićemo još dva vrtića - na Adicama i Grbavici. Što se tiče rekonstrukcije, pored "Nevena", istovremeno se rekonstruiše "Čarobni breg" na Klisanskom putu. Naš cilj je da liste čekanja postanu prošlost i da sva deca mogu da idu u vrtić u delu grada u kojem žive. Ne samo da ih gradimo, već smo prvi grad u zemlji koji je omogućio besplatan boravak u njima. Ove godine su obezbeđena sredstva za besplatan boravak više od 17 300 dece u vrtićima PU "Radosno detinjstvo", kao i subvencije za boravak dece u privatnim vrtićima. U Kovilju je urađeno mnogo toga, ali nećemo tu stati. Nastavićemo da podstičemo razvoj ovog prigradskog mesta i da ravnomerno razvijamo sve delove Novog Sada - rekao je gradonačelnik Milan Đurić.

A post shared by Милан Ђурић (@milandjuric_gradonacelnik)

Pojekat dogradnje i opremanja objekta u Kovilju će biti okončan do kraja 2024. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.