NAPOKON EVROPSKA SOLIDARNOST: Nemačka daje milione Kovaksu za pomoć siromašnim državama

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2021, 19:32

NAPOKON EVROPSKA SOLIDARNOST: Nemačka daje milione Kovaksu za pomoć siromašnim državama

Nemačka daje milione evra Kovaksu za donirnaje vakcina siromašnim

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da će ta zemlja izdvojiti dodatnih 100 miliona evra za globalnu inicijativu Kovaks i da će direktno donirati do 30 miliona doza vakcina siromašnijim državama do kraja godine.

Merkel je na Globalnom zdravstvenom samitu G20 pozvala i druge članice EU da slede primer Nemačke u doniranju vakcina koje njima preostanu, zemljama koje nemaju dovoljno cepiva, prenosi Rojters.

"Želimo da ojačamo ulogu Svetske zdravstvene organizacije", rekla je Merkel na konferenciji za novinare i najavila novi samit lidera narednih dana tim povodom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.