NAPETOST NE PRESTAJE! Ruski vojnici sleteli u Venecuelu, uzurpator Gvaido poziva na OPERACIJU SLOBODA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Mar.2019, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAPETOST NE PRESTAJE! Ruski vojnici sleteli u Venecuelu, uzurpator Gvaido poziva na OPERACIJU SLOBODA!

Venecuelanski opozicioni vođa Huan Gvaido, kojeg podržavaju SAD i zapadne zemlje, pozvao je stanovništvo da se spremi za "Operaciju Sloboda".

Ona će voditi preuzimanju vlasti u Venecueli, nakon što su svetski mediji preneli da su tokom vikenda na aerodrom u Karakasu sletela dva ruska vojna aviona.

- Vreme je da za pripremu za 'Operaciju Sloboda' i vršenje maksimalnog pritiska (na vladu) kako bi se konačno stalo na kraj uzurpaciji. Svi, apsolutno svi imaju ulogu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u ovoj fazi naše borbe - poručio je Gvaido na Instagramu, prenosi TAS S.

On je najavio "osnivanje specijalnih komiteta širom zemlje".

- Oni će dobiti zadatak da promovišu aktivnosti sa ciljem da se stane na kraj uzurpaciji u svakom regionu, sektoru, sindikatu, obrazovnoj ustanovi, vladinom telu - napisao je Gvaido na ovoj društvenoj mreži.

Commander of Russian Ground Troops Gen-Col Tonkoshkurov has apparently arrived in Venezuela today with other personnel carrying possible cargo for the Maduro regime. https://t.co/88txcG8WcR pic.twitter.com/3985NgmRdU

— DEFCONWarningSystem (@DEFCONWSALERTS) March 24, 2019

Ruska agencija podseća da se opozicioni vođa, čiju je funkciju predsedavajućeg venecuelanskog parlamenta ukinuo Vrhovni sud, 23. januara na mitingu u Karakasu proglasio za privremenog predsednika Venecuele, što je aktuelni predsednik Nikolas Maduro, koji ima podršku Rusije, nazvao pokušajem puča.

Sputnjik je objavio da su dva ruska aviona u subotu sletela na glavni aerodrom u Karakasu, a navodno su u njemu bile desetine vojnika i velika količina opreme, sa zadatkom da "ispune tehničke vojne ugovore".

Bi-Bi-Si prenosi da je venecuelanski novinar Havijer Majorca na Tviteru napisao da je video oko 100 pripadnika ruskih trupa i oko 35 tona opreme koja je istovarena iz aviona.

Hoy llegaron al aeropuerto Internacional de Maiquetía estos dos aviones de la Fuerza Aerea rusa.

1 Ilyushin Il-62M

1 Antomov 124

Fotos: cortesía pic.twitter.com/w7hgQhyivr

— Federico Black B. (@FedericoBlackB) March 23, 2019

Britanski javni servis navodi da su ruski avioni stigli u Venecuelu tri meseca nakon što su dve zemlje održale zajedničke vojne vežbe.

BONUS VIDEO: RUSI GA SMATRAJU SVOJIM, ALI... Ovo će biti novo BOJNO POLJE velikih sila 

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.