NAPETO IZMEĐU RUSIJE I AZERBEJDŽANA: Putinov čovek razbesneo Alijeva, moguć preokret u Karabahu?

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jan.2021, 21:37

NAPETO IZMEĐU RUSIJE I AZERBEJDŽANA: Putinov čovek razbesneo Alijeva, moguć preokret u Karabahu?

Baku hitno reagovao

Azerbejdžan poziva ruskog ambasadora zbog komentara pred jermenskim medijima. Otpravnik poslova Rusije u Bakuu pozvan je u Ministarstvo spoljnih poslova Azerbejdžana zbog izjava poslanika Vitalija Milonova o Azerbejdžanu, saopštilo je u utorak Ministarstvo spoljnih poslova.

- Tokom sastanka otpravnik poslova suočio se sa pitanjem u vezi sa upotrebom neprihvatljivih izraza prema azerbejdžanskom narodu i državi u intervjuu sa jermenskim medijima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poslanika Državne dume iz stranke Jedinstvene Rusije Vitalija Milonova. Takvo ponašanje člana Državne dume bilo je odlučno osuđeno - kaže se u saopštenju.

Prema Ministarstvu spoljnih poslova, "još jedan provokativni korak Milonova je u suprotnosti sa visokim nivoom odnosa između dve države."

Ministarstvo je takođe primetilo da mišljenje zakonodavca ne odražava zvanični stav Moskve, dodajući da "takvi koraci nameravaju da naštete odnosima dve zemlje i spreče sprovođenje sporazuma o postignućima u Nagorno-Karabahu."

U oktobru prošle godine, Ministarstvo spoljnih poslova Azerbejdžana proglasilo je Milonova personom "non grata" zbog neovlašćene posete Nagorno-Karabahu.

Vesti o dešavanjima u Nagorno-Karabahu možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.