NAPADNUTI AMERIČKI BRODOVI: Drama u Crvenom moru ESKALIRALA ZBOG DVA KOMERCIJALNA PLOVILA

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jan.2024, 00:54

NAPADNUTI AMERIČKI BRODOVI: Drama u Crvenom moru ESKALIRALA ZBOG DVA KOMERCIJALNA PLOVILA

Ratni brod je pretrpeo direktni pogodak.

Jemenski militanti Huti saopštili su večeras da su pogodili američki ratni brod u moreuzu Bab el Mandeb, koji je pokušavao da zaštiti dva američka komercijalna broda.

Kako se navodi, ratni brod je pretrpeo "direktan pogodak", dok su dva komercijalna broda bila primorana da se povuku iz tog područja, prenosi Al Džazira.

- Nekoliko naših balističkih projektila pogodilo je svoje mete, uprkos >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pokušajima ratnih brodova da ih presretnu - istakli su Huti.

Dodali su da će blokada "izraelske plovidbe" Crvenim morem trajati sve do okončanja rata u Pojasu Gaze. Kompanija Maersk saopštila je da su napadnuti brodovi prevozili teret američkog ministarstva odbrane i Stejt departmenta.

Izvor: Srbija Danas/ALO!/M.A.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.