NAPADNUTA VOJNA BAZA KOALICIONIH SNAGA! Odjeknula eksplozija, izvršen raketni udar! Amerikanci više nisu bezbedni na Bliskom istoku!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2023, 20:41

NAPADNUTA VOJNA BAZA KOALICIONIH SNAGA! Odjeknula eksplozija, izvršen raketni udar! Amerikanci više nisu bezbedni na Bliskom istoku!

Oborena dva drona

Vojna baza koalicionih snaga u Iraku Ain al Asad danas je bila meta raketnog napada, a jedna eksplozija čula se u bazi, rekla su dva vojna izvora za Rojters. U vazdušnoj bazi Ain al Asad nalaze se američke i druge međunarodne snage u zapadnom Iraku.

Odbrambeni sistemi Ain al Asada presreli su i oborili dva drona dok su leteli u blizini baze u subotu, podseća britanska agencija. Baza Ain al Asad nalazi se u zapadnoj iračkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pokrajini Anbar.

Američki ministar odbrane Lojd Ostin izjavio je danas za Ej-Bi-Si da SAD smatraju da postoji mogućnost za eskalaciju i da postoji povećan rizik od napada na američke snage i državljane na Bliskom istoku.

Ostin je u vezi sa tim podsetio na nedavne napade dronovima na američke snage u Iraku i Siriji. 

Prema njegovim rečima, dodatno raspoređivanje američkih snaga na Bliskom istoku šalje još jednu poruku onima koji bi nastojali da prošire sukob u regionu, a to je da SAD neće oklevati da preduzmu odgovarajuću akciju da se spreči širenje rata.

Ranije je saopšteno da će SAD na Bliskom istoku rasporediti bateriju protivraketnog sistema THAAD i dodatne bataljone protivvazdušnih raketnih sistema "patriot". 

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.