NAPADNUTA SAUDIJSKA ARABIJA! Raketa oborena u poslednji čas!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Sep.2021, 20:31

NAPADNUTA SAUDIJSKA ARABIJA! Raketa oborena u poslednji čas!

Pobunjenici nastoje da zadaju snažne udare severnom susedu

Koalicija predvođena Saudijskom Arabijom presrela je balističku raketu lansiranu od strane Huta, prenela je državna televizija.

Huti militanti, koji se bore u Jemenu protiv snaga koalicije koje podržavaju bivšu vladu predsednika Abd-Rabu Mansura Hadija, rutinski napadaju ciljeve na teritoriji Saudijske Arabije. Iako su Rijad i njegovi saveznici uspešno presreli većinu njih, jedan takav udar 2019. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << teško je oštetio objekat Saudi Aramco, prenosi Sputnik International.

Snage koalicije predvođene Saudijskom Arabijom uspešno su presrele balističku raketu koju je jemenska grupa Huti ispalila na saudijski pogranični grad Najran, javila je državna televizija.

Nema izveštaja o žrtvama akcije boraca Huta. Grupa nije komentarisala izveštaj niti je najavila pokretanje napada na saudijski grad.

Huti već godinama lansiraju rakete i šalju bespilotne letelice u gradove i državna naftna postrojenja Saudi Aramco kao odgovor na učešće Rijada u građanskom ratu u Jemenu. Apsolutnu većinu njihovih napada odbila je saudijska protivvazdušna odbrana, ali je jedan veliki napad dronom u septembru 2019. uspeo ozbiljno da ošteti saudijsko postrojenje za preradu nafte Aramco.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.