NAPADNUTA SAUDIJSKA ARABIJA! Gore dva aerodroma i vojna baza!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Okt.2020, 22:43

NAPADNUTA SAUDIJSKA ARABIJA! Gore dva aerodroma i vojna baza!

Izvršen strahovit udar

Ratno vazduhoplovstvo Jemena, u rukama Huta ("Ansar Allaha") saopštilo je 24. oktobra da je gađalo dva aerodroma i vazduhoplovnu bazu u Saudijskoj Arabiji.

U izjavi, brigadni general Jahja Sari, portparol Huta, rekao je da su bespilotne letelice samoubice "Kasef-2K" ciljale aerodrome Džizan i Abha, kao i vazduhoplovnu bazu "Kralj Halid". Portparol je tvrdio da je napad bio uspešan.

- Napad dolazi kao odgovor na zločine agresora >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - Koalicije predvođene Saudijskom Arabijom i njegovom kontinuiranom opsadom - rekao je portparol.

"Kasef-2K" je lokalno proizvedena verzija iranskog "Ababil-2". Samoubilačka bespilotna letelica naoružana je teškom eksplozivnom napravom, "HE-FRAG", bojevom glavom koja eksplodira 20 metara iznad cilja.

U poslednja 24 sata Koalicija predvođena Saudijskom Arabijom objavila je da je presrela tri drona Huta. Dva su presretnuta ujutru i popodne 23. oktobra, a jedan u podne 24. oktobra.  Koalicija je objavila snimak koji dokazuje presretanje samo jednog drona.

Novi napad potvrđuje da su Huti i dalje sposobni za pokretanje velikih, koordinisanih napada na ciljeve unutar Saudijske Arabije. Stvarni rezultati napada verovatno će biti objavljeni uskoro.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pratiti OVDE.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.