NAPADNUTA SAUDIJSKA ARABIJA: Dramatična situacija na granici, PVO hitno reagovao!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jan.2021, 19:05

NAPADNUTA SAUDIJSKA ARABIJA: Dramatična situacija na granici, PVO hitno reagovao!

Hitno se oglasila Koalicija predvođena Saudijskom Arabijom

Saudijska PVO presrela tri bespilotne letelice Huta duž jemenske granice. Saudijski mediji objavili su video snimak trenutka kada su dronovi pokreta Ansaralah (snage Huta) presretnuti duž jemensko-saudijske granice.

Prema izveštajima, tri bespilotne letelice pokreta Ansaralah pokušale su da prodru u vazdušni prostor Saudijske Arabije, što je dovelo do aktiviranja protivvazdušne odbrane Kraljevine. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

- Video prikazuje saudijsku protivvazdušnu odbranu koja presreće letelice koje su juče bile lansirane prema Kraljevini Saudijskoj Arabiji - prenela je saudijska agencija "Al Arabija".

لحظة اعتراض المسيرات الحوثية المفخخة التي أطلقت نحو #المملكة .

كفو يا ابطال الله ينصركم✌🏻🇸🇦🤍💚

- pic.twitter.com/yQGPTcvMmR

— خلف الدوسري (@kalafaldossry) January 16, 2021

U petak je Koalicija predvođena Saudijskom Arabijom saopštila da su presreli i uništili tri drona koje je pokret Ansaralah lansirao iz provincije Hodejde prema Saudijskoj Arabiji.

- Teroristička milicija Huta nastavlja da krši Stokholmski sporazum i krši prekid vatre u Hodejdi, i nastavlja da koristi provinciju Hodejda kao mesto za pokretanje neprijateljstava i terorističkih operacija lansiranjem balističkih projektila i bespilotnih letelica i lansiranjem eksplozivnih i daljinski upravljanih dronova, što predstavlja stvarnu pretnju za region - rekao je portparol Koalicionih snaga, brigadni general Turki al-Maliki.

- Koalicione snage preduzimaju odgovarajuće mere za suočavanje sa tim neprijateljskim i terorističkim aktima u skladu sa međunarodnim humanitarnim pravom i njegovim uobičajenim pravilima, uz istovremeno podržavanje političkih napora specijalnog izaslanika generalnog sekretara Ujedinjenih nacija u Jemenu da se okonča puč i postigne sveobuhvatno političko rešenje - dodao je Maliki.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.