NAPADNUTA RUSKA VOJSKA! Eksplozija se videla KILOMETRIMA, odmah uzleteli BORBENI HELIKOPTERI (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jun.2020, 13:21

NAPADNUTA RUSKA VOJSKA! Eksplozija se videla KILOMETRIMA, odmah uzleteli BORBENI HELIKOPTERI (VIDEO)

Još uvek nijedna militantna grupa nije preuzela odgovornost za napada.

Nedaleko od grada Kobane, na severu Sirije, juče se desio napad na patrolu ruske policije.

Improvizovana eksplozivna naprava je bila postavljena direktno pored puta kojim je prolazila ruska patrola, i jedno vozilo je gotovo potpuno uništeno u detonaciji.

Na svu sreću niko nije povređen.

- Bomba je aktivirana kada je rusko vozilo skretalo preko pune linije i krenulo da se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vraća u bazu - rekli su iz Ruskog centra za pomirenje.

#Suria #Suriya #Syrien #Türkei #Russia

Ain al Arab genannt auch #Kobane nach ihrer Besetzung:

Russisches Militärfahrzeug MRAP fährt auf eine Mine die von Kurden xyz gelegt wurde .Tote und verletzte unbekannt. pic.twitter.com/ncfiWMnks8

— Hakan D (@Xxmanxx40D) June 9, 2020

Ranije danas su pro-kurdski izvori preneli da je više ruskih vojnika povređeno i zatim evakuisano, međutim ispostavilo se da te tvrdnje nisu tačne.

Odmah nakon napada ruske snage u blizini su stavljene na najviši stepen borbene gotovosti, a u vazduh su podignuti borbeni helikopteri koji su pokrivali celu oblast.

❗️ Mi-8AMTSh and Mi-35 helicopters leave the area of ​​the alleged blasting of the Russian armored car (BTR) in an explosive device. Smoke is visible.

On board the Mi-8, according to local sources, there are wounded servicemen of the RF Armed Forces.

#Syria pic.twitter.com/rSBEN8rFB1

— Nick Bryant (@railfannick786) June 9, 2020

Još uvek nijedna militantna grupa nije preuzela odgovornost za napad.

Ovaj udar je prvi put ovog meseca da su ruske trupe napadnute tokom patrole na severu Sirije. Zabrinjavajuće je da su dosadašnji napadi uglavnom bili obično kamenovanje od strane "civila", i ostaje da se vidi da li će ovakvi bombaški napadi postati svakodnevica za isturene ruske jedinice na severu zemlje.

Više o situaciji u Siriji možete pročitati OVDE

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.