NAPADNUTA RUSKA VAZDUHOPLOVNA BAZA: Raketni udar izvršen uveče oko 19.45 sati

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2021, 21:54

NAPADNUTA RUSKA VAZDUHOPLOVNA BAZA: Raketni udar izvršen uveče oko 19.45 sati

Baterija velikog dometa tukla bez prestanka s jasnim ciljem

Zamenik šefa ruskog Centra za pomirenje u Siriji, admiral Vjačeslav Sitkin, objavio je da su ruska sredstva PVO uspela da odbiju napad na vazduhoplovnu bazu Hmejmim u Siriji koristeći raketne baterije velikog dometa.

- U 19:45 časova, dana 9. februara, ruska PVO je odbila napad na bazu Hmejmim koristeći raketne baterije velikog dometa - rekao je admiral tokom konferencije za štampu.

Objasnio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je da su "uređaji za vazdušni nadzor otkrili da je izvor napada na mestima pod kontrolom ilegalnih oružanih grupa u zoni deeskalacije Idliba".

Admiral je ukazao da napad "nije rezultirao žrtvama ili materijalnom štetom", ističući da "baza Hmejmim funkcioniše normalno".

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.