NAPADNUT MEĐUNARODNI AERODROM: Ispaljeno nekoliko raketa, gađan vojni objekat pored piste u Bagdadu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2021, 14:06

NAPADNUT MEĐUNARODNI AERODROM: Ispaljeno nekoliko raketa, gađan vojni objekat pored piste u Bagdadu!

Izveštava se da je vojni objekat na aerodromu u Bagdadu bio na meti napada

Neidentifikovana bespilotna letelica u ponedeljak je gađala vojni objekat koji se nalazi na međunarodnom aerodromu u Bagdadu, izvestila je iračka novinska agencija "Šafak" pozivajući se na bezbednosni izvor.

Prema izveštaju vesti, bespilotna letelica je lansirala projektile koji su pali blizu ograde objekta iračkog vazduhoplovstva. Za sada nije zabeleženo da li ima ljudskih žrtava i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da li je načinjena materijalna šteta.

There has been no confirmation of a new drone strike at Baghdad Airport (as of yet) from either Iraqi security forces or the U.S. military.

— Evan Kohlmann (@IntelTweet) June 14, 2021

Iračka novinska agencija izvestila je prošle nedelje da su aerodrom napala tri drona, od kojih je jedan oboren. "New York Times" je ranije tokom meseca izvestio da su snage povezane sa Iranom izvele najmanje tri napada dronom na iračke vojne baze, uključujući one koje su koristile američke specijalne snage i obaveštajne službe, u protekla dva meseca.

U januaru 2020. godine, irački parlament glasao je za ukidanje prisustva svih stranih snaga u zemlji kao odgovor na odluku Vašingtona da pokrene napad dronom u blizini međunarodnog aerodroma u Bagdadu u kojem je ubijen stariji iranski komandant Kasem Sulejmani.

Prema iračkom premijeru Mustafi Al-Kadimiju, potencijal službi nacionalne bezbednosti znatno se povećao i uskoro će omogućiti zemlji da odustane od potrebe za stranom pomoći.

طائرة مسيرة مفخخة تستهدف مطار #بغداد الدولي.. والجيش العراقي يطلق عملية جديدة لمطاردة #داعش غربي البلاد.. المزيد من التفاصيل مع مراسلنا حيدر الأسدي#مراسلو_سكاي https://t.co/N9boOI2VRX

— سكاي نيوز عربية (@skynewsarabia) June 14, 2021

U svetlu odluke parlamenta, Koalicija predvođena SAD predala je više vojnih baza i aerodroma pod iračku kontrolu i pristala je da povuče sve strane trupe iz zemlje.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.