NAPADNUT IZRAEL! Izvršen strahovit raketni udar, OSVETA je počela!

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jan.2024, 14:52

NAPADNUT IZRAEL! Izvršen strahovit raketni udar, OSVETA je počela!

Oglasila se i izraelska vojska

Libanski pokret Hezbolah je saopštio da je rano jutros pogodio izraelsku osmatračnicu sa 62 rakete kao "preliminarni odgovor" na ubistvo jednog od lidera palestinskog Hamasa Al Arurija, koji je poginuo u napadu dronom na libansku prestonicu Bejrut 2. januara.

U saopštenju se tvrdi da su pogodili toranj na uzdignutom vrhu brda na koji se Izrael oslanjao za "posmatranje iz vazduha" i "kontrolu vazdušnog prostora".
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Izraelska vojska je saopštila da je iz pravca Libana danas izvršen napad na oblast severnog Izraela, i da je odgovrila udarom na "terorističku ćeliju" koja je učestvovala u lansiranju.

#UPDATE: Drone infiltration alerts from Lebanon sounding across northern Israel pic.twitter.com/KEQ8fhqExI

— ELINT News (@ELINTNews) January 6, 2024

Nakon što su se jutros širom severnog Izraela oglasile sirene, izraelska vojska je saopštila da je "identifikovano otprilike 40 lansiranja iz Libana ka oblasti Merona u severnom Izraelu", prenosi Rojters. Nije bilo neposrednih izveštaja o žrtvama ili šteti, navodi agencija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.