Izvor: B92, 05.Dec.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAPADI EKSTREMISTA NA POLOZAJE VOJSKE I POLICIJE

U ponedeljak u 23:45 albanski ekstremisti su iz tampon zone vatrenim oruzjem gadjali polozaje Vojske Jugoslavije, u pojasu koji se prostire nekoliko stotina metara od sela Lucane prema Konculju. "Vojska nije odgovorila na ovu provokaciju", izjavio je novinarima izvor blizak vranjskom SUP-u, javlja dopisnik radija B92 iz Vranja. Ovo je prvi napad pripadnika Oslobodilacke vojske Preseva, Medvedje i Bujanovca na polozaje VJ otkako je zauzela pozicije na kojima stiti linije razdvajanja. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Kako saznaje Beta u izvorima bliskim policiji na jugu Srbije, u ponedeljak ujutru, takodje iz automatskog oruzja, napadnuta je i policija rasporedjena u regionu planinskog vrha Sveti Ilija, u blizini sela Muhovac, lociranog u "tampon zoni" uz administrativnu granicu Kosova i centralne Srbije. U ovim napadima nije bilo povredjenih pripadnika snaga bezbednosti, niti je bilo odgovora sa srpske strane.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.