NAPADALO PREKO TRI METRA SNEGA: Region u smetovima, a evo kakvo vreme očekuje Srbiju narednih dana

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Mar.2024, 08:11

NAPADALO PREKO TRI METRA SNEGA: Region u smetovima, a evo kakvo vreme očekuje Srbiju narednih dana

U mnogim višim planinskim predelima, mart je mesec kada u proseku ima snega, a čini se da će to i ovogodišnji mart opravdati.
Kraj februara i početak marta oblasti Alpa doneo je veoma obilne snežne padavine.
Obilni sneg nastao je kao posledica uticaja ciklona sa zapada Evrope i centralnog Mediterana, uz snažno južno strujanje, a padavine su posebno bile obilne zbog uticaja orografije, piše Đorđe Đurić u novoj prognozi.
Obilni sneg najviše je napadao na južnim padinama Alpa od Francuske do Slovenije. I dok je u nižim predelima palo puno kiše, lokalno u samo jednom danu i do 150 mm, uz poplave i bujice, sneg je bio rezervisan za predele iznad 1500 metara nadmorske visine....

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.