Izvor: B92, 22.Maj.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAPAD NA OTPORASE NA FILOLOSKOM FAKULTETU

Na studentskom zboru na Filoloskom fakultetu u Beogradu studenti su rekli da nameravaju da se sa kolegama dogovore oko vida reakcije na represiju rezima i najavili su veliki skup za petak, 26. maja na Platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu. Ovo je bio prvi u nizu studentskih zborova koje ove nedelje zajednicki organizuju "Otpor" i jos neke studentske organizacije. Predstavnici "Otpora" i izneli konkretne predloge ove organizacije za najavljeni subotnji opozicioni miting rekavsi: >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Toga dana 17 lidera opozicije treba da pod jednom zastavom krenu u strajk gladju, toga dana gradska vlada da zaustavi GSP, da zaustavi komunalije, neka stoje kontejneri, neka bukvalno sve stane. Ako nam ne uspe mirna gradjanska neposlusnost imacemo gradjanski rat".

Ovaj zbor se zavrsio incidentom kada je desetak nepoznatih lica napalo aktivistu pokreta "Otpor" Milosa Milenkovica na Filoloskom fakultetu, izjavio je agenciji Beta aktivista "Otpora" Nemanja Nikolic. On je agenciji Beta, pozivajuci se na ocevice, rekao da je "desetak celavih, misicavih i krupnih mladica" prislo Milenkovicu i fizicki ga napalo. U "Otporu" su rekli agenciji Beta da su "nepoznati momci" jurili i drugog aktivistu Branka Ilica, koji je uspeo da im utekne.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.