NAPAD NA JEVREJE?! Molotovljev koktel bačen u blizini sinagoge, napadač pobegao (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Feb.2021, 17:41

NAPAD NA JEVREJE?! Molotovljev koktel bačen u blizini sinagoge, napadač pobegao (VIDEO)

Desetine policajaca i vatrogasaca mogu se videti kako jure niz ulicu

Jedan čovek je bacio Molotovljev koktel u blizini sinagoge u Golders Grinu u severnom Londonu. Vatrogasci žure na mesto događaja dok policija uspostavlja barikade u ulici pored sinagoge. Policija je zatvorila put u Golders Grinu na severu prestonice, a ostale hitne službe su na terenu.

- Policija i vatrogasci su na mestu incidenta. Izgleda da je bačen Molotovljev koktel pored sinagoge na Ridingu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - tvitovao je odbornik Aleks Prager.

Šokantni snimci prikazuju vatrogasce koji se bore sa malim požarom, dok se čuje kako ljudi razgovaraju o tome da li ga je izazvala petrol bomba.

- Zašto je sve to vreme čekao da baci tu malu bočicu? - glasio je jedan komentar.

A molotov cocktail was thrown at a synagogue in Golders Green in London

pic.twitter.com/q1Qrg0PtId

— Gabriel Hébert-Røuillier (@Gab_H_R) February 2, 2021

 .

- Ima puno policije različitih vrsta i helikopter koji nadleće oblast - rekao je jedan svedok za "Jewish News2.

- Ulica je zatvorena od Rejvenskrofta do Be Košera i videli smo policiju za razbijanje nereda i brojne automobile bez oznaka. Policija je saopštila da je to "situacija života i smrti", ali nismo čuli više informacija.

— NEWS: A Molotov cocktail was thrown at police outside a Synagogue in London’s Golders Green neighborhood. The suspect has been arrested and no injuries were reported. The incident is not believed to be anti-Semitic or terror related.

pic.twitter.com/8hsn3TvXKM

— Belaaz (@TheBelaaz) February 2, 2021

CST, dobrotvorna organizacija koja pomaže britanskim Jevrejima da budu bezbedni i koja se bori protiv antisemitizma, objavila je na Tviteru:

- CST je svestan tekućeg incidenta u Golders Grinu kojem hitne službe prisustvuju i čine sve da reše problem. Radimo sa policijom na utvrđivanju prirode incidenta, koji trenutno nije jasan. Molimo vas da izbegavate to područje dok policija upravlja situacijom.

- Policija je pozvana u 12.28 u The Riding #GoldersGreen # NV11 nakon izveštaja o opasnosti po bezbednost- saopštila je policija.

- Policajci su prisustvovali i pronašli muškarca sa vozilom. Veruje se da je muškarac zapalio predmet pre nego što je zadržan. Ne veruje se da su pripadnici policije ili službenici povređeni. Istraga je u toku. Čovek je uhapšen zbog sumnje u niz krivičnih dela. Iz predostrožnosti su obližnji putevi zatvoreni - navodi se u saopštenju policije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.