NAORUŽALI SMO NAŠU VOJSKU! Lukašenko sve već dogovorio sa Putinom, stiglo moćno oružje!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Maj.2022, 21:01

"NAORUŽALI SMO NAŠU VOJSKU!" Lukašenko sve već dogovorio sa Putinom, stiglo moćno oružje!

Beloruski predsednik ne krije radost

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da je Minsk kupio od Moskve potreban broj sistema "Iskander" i S-400.

- Ruski predsednik Vladimir Putin i ja smo se dogovorili, kupili smo od Rusije potreban broj "Iskandera" i S-400, naoružali smo našu vojsku. Sada je to već sasvim druga vojska sa takvim naoružanjem - poručio je Lukašenko.

To oružje u najmanju ruku može da nanese kolosalnu štetu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ocenio je predsednik na sastanku sa gubernatorom Nižegorodske oblasti Rusije Glebom Nikitinom. Ranije je Lukašenko govorio da bi Belorusija želela da rasporedi na svojoj teritoriji sisteme "Iskander" i S-400 "Trijumf".

Kako je naveo, postoji nekoliko primeraka ruske vojne tehnike koja je učestvovala na zajedničkim belorusko-ruskim vojnim vežbama "Saveznička odlučnost 2022" u februaru, a koju bi beloruska strana želela da trajno zadrži na svojoj teritoriji.

Vesti o domaćem i stranom naoružanju pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.