NAMIRNICE KOJE ŠTITE OD RAKA! Čuveni ruski lekar tvrdi da je ključ u jednom vitaminu

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Nov.2020, 21:02

NAMIRNICE KOJE ŠTITE OD RAKA! Čuveni ruski lekar tvrdi da je ključ u jednom vitaminu

Svi znamo da ishrana ima jako važnu ulogu u opštem zdravlju čoveka

Kao što znamo, preteran unos šećera, masne i takozvane brze hrane, loše utiču na zdravlje, dok pojedine namirnice veoma moćno deluju na naš organizam.

Poznati ruski TV voditelj i lekar Aleksandar Mjasnikov je rekao šta ljudi mogu da promene u ishrani kako bi sprečili razvoj onkoloških bolesti.

On je istakao da konzumiranje jetre bakalara, haringe, jaja i mleka znatno smanjuje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rizik obolevanja od raka, a ključ je u vitaminu D koji ove namirnice sadrže.

Mjasnikov je pojasnio da 100 grama jetre bakalara sadrži oko 1000 odsto dnevne norme vitamina D, 100 grama haringe sadrži 300 odsto, a jedno kokošje jaje sadrži 22 odsto.

Doktor kaže da vitamin D smanjuje rizik od razvoja raznih vrsta raka, uključujući rak debelog creva i dojke, koji su sve češći. Međutim, upozorava da nije pametno ni preterivati u unosu vitamina D jer višak u organizmu može da izazove rak prostate, što su, kako kaže, pokazala brojna istraživanja.

Pored namirnica koje je Mjasnikov naveo, vitamin D se unosi i izlaganjem sunčevim zracima, a nalazi se i u džigerici, masnim ribama, buteru, pečurkama...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.