NALOŽIO BIH VATRU DA POLAKO GORI U MUKAMA! Deda dečaka kojeg je ubio Uroš Blažić skrhan bolom: Nikad nećemo biti bolje

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Avg.2023, 12:42

"NALOŽIO BIH VATRU DA POLAKO GORI U MUKAMA!" Deda dečaka kojeg je ubio Uroš Blažić skrhan bolom: "Nikad nećemo biti bolje"

Otkriva koju kaznu za monstruma Uroš Blažića smatra adekvatnom.

Deda čijeg je unuka ubio Uroš Blažić kaže da ni sa protekom vremena bol u porodici neće biti manja pošto je masovni ubica ubio jedinog muškog naslednika u njegovoj kući. Deda bez osmeha govori i obavlja seoske poslove u domaćinstvu sa suprugom koja stalno kuka i plače za unukom koji je bio njena nada i oslonac, kao i čitave porodice.

- Nikako smo i nikada nećemo biti bolje. Bolesnik >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i monstrum nam je ubio našu diku i ponos. Našeg unuka je usmrtio sa njegovim drugovima dok su se deca družila i veselila. Nikoga od njih nije znao, a došao je sa puškom da im se obrati. Njemu nijedna kazna nije adekvatna. Ja bih ga obesio na onoj banderi i naložio vatru ispod njega, da polako gori u mukama, pa da vidi kako je nama -  rekao je deda za Republiku juče kada ga je naša ekipa posetila u Malom Orašju.

Deda svedoči o tuzi koja je zaposela čitavo selo. Šest mladih momaka jedva punoletnih monstrum je ubio 4. maja dok su se družili kod spomenika u svom selu, glavnom  okupljalištu mladih, pošto nemaju kafiće. Dedi kreću suze dok priča o unuku koji je bio izuzetno pažljiv i rastao je u pravog domaćina, na kojem je trebalo da počiva domaćinstvo i loza.

- On je bio jedino muško dete u kući. Imam unuku, njegovu sestru, a drugi sin mi nema dece i nije oženjen. Ove guske koje guču dok razgovaramo je on kupio. Bile su male, a gle sada kako su porasle - tužno priča deda.

Baka nema snage da razgovara jer se sa gubitkom unuka teško nosi. Plače i za njegovim drugovima.

- Poslovi koje obavljamo nam malo odvuku misli od tragedije bar na mah, ali tuga u selu je neopisiva i niko ne može da priča o nečemu veselom. Stalno se vraćaju svi na tu noć. Moj sin i snaja su tog 4. maja izgubili sina i njima je ipak najteže , kao i roditeljima i ovih petoro ubijenih. Pomoći nema, a da se živi mora - stisnutih usana, klimajući glavom zaključuje Radoslav.

Inače, Uroš Blažić iz Dubone kod Mladenovca u dva sela između Mladenovca i Smedereva ubio je devetoro mladih, a ranio 14 takođe mahom mladih ljudi. Krvavi pir počinio je oko pola 11 sati uveče.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.