NALAZIMO SE U NEDELJI MAKSIMUMA! Oglasio se dr Kon, otkrio kada će početi da PADA BROJ ZARAŽENIH

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2020, 09:13

NALAZIMO SE U NEDELJI MAKSIMUMA! Oglasio se dr Kon, otkrio kada će početi da PADA BROJ ZARAŽENIH

Intenzitet prenošenja virusa u Beogradu je visok od samog početka.

Epidemiolog Predrag Kon, član Kriznog štaba za borbu protiv korone kazao je jutros da se Srbija nalazi u nedelji maksimuma, a da se pad u broju registrovanih slučajeva može očekivati nakon njenog završetka sa primenom najnovijih mera koje su sinoć najavljene.

On je naveo da su sve mere oročene na 14 dana, a da će se posle toga videti da li ima potrebe i za nekim novim merama, ali je dodao da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se nije razmatralo koje bi to bile.

Istakao je da je intenzitet prenošenja virusa u Beogradu visok od samog početka, ne samo u junu mesecu već od početka epidemije.

- Najosnovnija mera je nošenje maski uz kažnjavanje. Ta mera sprečava transmisiju virusa u zatvorenom prostoru. Biće ograničenje na 100 ljudi u zatvorenom prostoru i na 500 na otvorenom. Kafići će raditi do 23 časa u Beogradu, a noćni klubovu biće zatvoreni, ali je doneta posebna odluka da budu zatvoreni posle 23 sata. Mere su oročene na 14 dana i pratiće se njihov doprinos u smanjenju prenošenja virusa - kazao je dr Kon.

Dodao je da nisu razmišljali o drugim opcijama nakon 14 dana, ukoliko preduzete mere ne daju rezultat.

- Jasno je ako svi nose maske da se 99 odsto smanjuje transmisija virusa i to je potpuno dovoljna mera da znatno smanji ovu situaciju, da olakša i da iz nepovoljne pređemo u nesigurnu situaciju.  Za sada je ona nepovoljna za Beograd - kazao je dr Kon.

Na pitanje da li je ovo moglo da se predvidi, rekao je da je posle utakmice moglo je da se sumnja ali ne i da se previdi.

- Nastupalo je toplije vreme i čitav odnos prema merama zasnivao se na to da će tokom leta intenzitet prenošenja virusa da oslavi. Međutim njegov potencijal nije oslabio, pokazao je da ima visok stepen prenošenja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kon: Ovo je nedelja maksimuma zaraze

Izvor: Danas, 03.Jul.2020

Član državnog Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa Predrag Kon izjavio je danas da smo sada u "nedelji maksimuma" zaraze, i da je intenzitet prenošenja virusa najveći od početka pandemije, a da će posle doći do smanjenja registrovanih slučajeva.

Nastavak na Danas...

„U nedelji smo maksimuma”: Doktor Kon otkrio koliko će nove mere biti na snazi

Izvor: Večernje novosti, 03.Jul.2020

Epidemiolog Predrag Kon kaže da smo u nedelji maksimuma kada je reč o porastu broja novozaraženih Epidemiolog dr Predrag Kon kaže da smo u nedelji maksimuma kada je reč o porastu broja novozaraženih."Posle ove nedelje možemo da očekujemo da ćemo, sa primenom mera, postupno...

Nastavak na Večernje novosti...

Dr Kon: "Znam da su SVI BESNI I LJUTI, ali molim sve da bes usmere ka virusu, s ovim merama očekujemo rezultate za sedam do 10 dana"

Izvor: Blic, 03.Jul.2020

Epidemiolog Predrag Kon je u gostovanju u "Novom jutru" na TV Pink istakao važnost nošenja zaštitnih maski kao najvažnije mere u suzbijanju širenja korona virusa.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.