NAKON SVIREPIH UBISTAVA VADILI SE NA LUDILO Ovo su srpski monstrumi koji nisu uspeli da prevare sistem

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Avg.2023, 20:02

NAKON SVIREPIH UBISTAVA VADILI SE NA "LUDILO" Ovo su srpski monstrumi koji nisu uspeli da prevare sistem

Oni su pokušali da igraju na kartu neuračunljivosti.

Stručnjaci iz oblasti psihijatrije jednoglasno isključuju da optuženi može da "odglumi" ludilo i, umesto u zatvor, ode u bolnicu zatvorenog tipa. Kako kažu, takva simulacija i manipulacija kod današnje medicine ne može da prođe.

Dokaz za to su neuspešni pokušaji monstruma poput Darijana Musića iz Novog Sada i Mališe Jevtovića iz Beograda, koje su veštaci uspešno prozreli.

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Musić je, podsetimo, osuđen na 40 godina zbog ubistva manekenke Vladislave Červenko. On je tokom sudskog postupka uspeo da zbuni trojicu neuropsihijatara iz KC Vojvodine, koji nisu mogli da se izjasne o njegovoj uračunljivosti u momentu zločina!

Pokušao da zaigra na kartu neuračunljivosti, tvrdeći da se ne seća kako je svojoj devojci naneo čak 53 povrede! Međutim, veštaci iz Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu konstatovali su da je on natprosečno inteligentna osoba, koja ne pati od duševnih poremećaja.

I Mališa Jevtović, svirepi ubica i silovatelj male Ane Filipović (3), pokušao je preko svojih advokata da se "izvuče" na sličan način, ali mu to nije pošlo za rukom.

Ovo su neki od najsvirepijih zločina, čiji su glavni akteri na kraju proglašeni neuračunljivim i upućeni na obavezno psihijatrijsko lečenje. Nikola Radosavljević, devetostruki ubica iz Jabukovca, izbegao je suđenje za stravičan zločin koji se desio 27. jula 2007., jer je utvrđeno da boluje od paranoidne psihoze. Svoje komšije ubio je iz ubeđenja da su na njega bačene čini!

Danijel Jakupek bonsekom je 30. avgusta 2007. u Novim Banovcima obezglavio i iskasapio Luku Opačića (5) i njegovog ujaka Vasilija Trbovića (26), a delove tela pobacao u Dunav. Leči se u Specijalnoj zatvorskoj bolnici sa dijagnozom šizofrenije.

Milan Zeković, ubica petočlane porodice Roganović u Herceg Novom i maturanta Bojana Simića iz Zemun polja, takođe je izbegao zatvorsku kaznu pošto je tokom sudskog procesa utvrđeno da boluje od paranoidne šizofrenije.

Đura Momirov proglašen je neuračunljivim posle ubistva Katarine Uverić (72) i Imrea Kovača (67) iz Banatskog Aranđelovca koje je zakopao u đubrište dvorišta kuće svoje nevenčane supruge 5. juna 2007.

Kineski državljanin Vangling Li, upamćen po "seckanju" prolaznika mačetom u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu 25. marta 2007, preminuo je dve godine kasnije u Zatvorskoj bolnici. Bolovao je od paranoične psihoze i bio ubeđen da je neko naručio njegovo ubistvo i da je zato morao da se osveti!

Vladan Rovčanin, bivši radnik BIA, obesio se 10. septembra 2013. godine u Zatvorskoj bolnici. Prema oceni stručnjaka, ubio je petoro kolega 30. septembra 2003. u zgradi Lutkarskog pozorišta u Nišu usled postraumatskog stresa.

Slađan Stamenković iz Vranja proglašen je neuračunljivim u trenutku ubistva svoje petogodišnje ćerkice Katarine, u noći između 4. i 5. avgusta 2003. Nalazi se u Specijalnoj psihijatrijskoj bolnici Gornja Toponica kod Niša.

Ljubiša Tošić iz Knjaževca oslobođen je krivične odgovornosti zbog dijagnoze paranoidna psihoza. On je 25. marta 2009. na vratima stana sudije Velimira Lukića u Knjaževcu podmetnuo bombu od koje je poginula Lukićeva supruga Radica (57).

Dragoljub Božinović upućen je na psihijatrijsko lečenje, nakon što je 24. novembra 2008. u trenutku nervnog rastrojstva u Kliničkom centru Srbije ubio bivšu suprugu Nataliju Marković (54).

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.